Helgen


Det kommer inte vara så mycket träning för mig denna vecka fr.o.m i fredags tom torsdag. För jag hinner typ inte, eller så är det lite för mycket partaj. Men jag kunde klämma in en liten löpvända igår iallafall. 5km spåret i Rocklunda fick det bli. Otroligt tungt går det med löpningen nu. Det gör ont i vaderna som gör att det är TUNGT att springa. Och igår va jag lite trött. Men jag försöker springa lite då och då iallafall så hoppas vi att det släpper och man är över gupp 1.



Idag blev det iallafall lite golf, det va skönt att komma ut och slå lite! Älskar luften på rangen, och stå där med musik i öronen och bara slå, me like. Blev 2hinkar (100 bollar) idag. Gick hlet okej, men försöker rätta till att jag slår till höger.

BTW, fortfarande träningsvärk i baksida lår sen lilla fysen i torsdag.... INTE skönt! :P

v. 17

Måndag: Spinning Puls Distans 60
Tisdag: Löpning backträning 47 min
Onsdag: Spinning puls intervall 60
Torsdag: Cirkelfys 60
Fredag: VILA
Lördag: Löpning 5,1km
Söndag: VILA

Lilla Fysen

Idag hoppade jag konditionen till förmån för cirkelfys på fria ytan på bv. Riktigt bra idag! De hade "Biggest loser-repen" med, tamefan, det ser så lätt ut men är så mycket jobbigare och drygare än man tror! Likaså när man ska hoppa upp på pallarna, jag hoppade upp på stora och när man ska vidare så har man jagat upp pulsen så den håller på att springa sin väg. Lite kul det där att vissa övningar kickar upp den utav satan :) Mycket armar va det och skönt tycker jag för mina ben mår inte så bra haha. Speciellt inte mina vader nu. Båda varven när jag skulle upp och klättra på stegen så krampade ena vaden ihop sig precis när jag skulle lämna plattan. Oskönt för vadera men kul med lite styrka igen! Jobbigt värre :P

Spinning Puls intervall

Idag provade jag ett för mig nytt pass igen! :D Spinning Puls Intervall på bv. Faktiskt riktigt bra pass, riktigt härlig, peppande och rolig ledare! Gillade honom skarpt. Dessutom skön musik att spinna till. Får 5 spinninghjul av 5! :) Jobbigt var det också, som alltid iofs men idag var det extra tungt. Hade nästan svårt att komma upp till där jag skulle ligga, men det gick. Nu har jag ställt in 205 som maxpuls. Ska köra någon mer gång och se sen om det kan stämma. Det är svårt att hitta sin maxpuls tycker jag. Funderar på att göra ett maxpulstest någon dag. Men jag fattar inte varför jag alltid ska vara så klantig så jag sätter mig så jag har huvuden framför min klocka??! Nu har jag haft svårt att se den typ tre gånger med olika nummer!:P Måste komma tidigare så jag får ett lågt nummer! Det är ju alltid svårt att se om någon täcker klockan förrän alla har satt sig... och då är det ju redan för sent. Nåja, jag lär mig väl =)

Lite jobbigt är att jag måste strukturera om lite i mitt träningsschema igen, för att få in mer styrka. Kanske köra ett fyspass i veckan iallafall utöver egen styrketräning. Jag har fått tillbaka känningarna i skuldrorna/axlarna. Arbetsskada och egentliga anledningen till att jag tränas alls. Förutom att jag nu tränar för halvklassikern och för att jag tycker det är väldigt roligt så är det anledningen. kanske onsdagarnas fys eller tisdagens HIT. Hmm får se. Måste ha någon stans att andas också! Träningen får inte ta över all min tid :)

46 dagar kvar



Nu är det 46 dagar kvar till etapp ETT av halvklassikern! Ska bli så kul!!! :D Idag sitter jag som en hök för att försöka få plats på puls intervall-passet ikväll. VILL HA PLATS!!!


Golf och backträning



Idag när der var så fint väder så kände jag att det drog i golfmusklerna och jag tog mig därför en sväng till rangen. För mig är det verkligen som att dra ner på takten och andas in bra luft. Det är så lugnande för mig att stå på rangen. Nåja, iallafall när jag kommer dit och en stund in, men om det börjar gå asdåligt så blir jag lite stressad igen. Men jag får liksom härliga känslor i hela kroppen av att vara där. Lyssna till fåglarna som kvittrar och höra ljudet från bollar som träffas. Även om det bara blir en halvtimma, så blir det en halvtimmas avkoppling och lugn för mig. Kan behövas ibland. Love it!



Efter rangen tog jag mig vidare till Björnö för backträning. Det bler totalt 9 backar. 5 vändor i första, 3 vändor i andra och 1 vända i sista runt femmans spår. Shit, det måste jag verkligen träna på med tanke på att Lidingö består av endast backar typ. Och jag är sämst på det :P Tot 6,84km, 5x Backe nr 1, 3x Backe nr 2, 1x Backe nr 3. Tid 47 min.

Vatten, kvarg m varma hallon, blåbär och kiwi, och sömn på det här och man mår gött. Natti!

Tåhäv



När jag var hos sjukgymnasten fick jag i uppgift att dels göra tåhäv för att stärka upp vaderna. Det skulle vara på något som sluttade för att få ner hälen längre ner, under tårna och ta mer. Jag använder därför nu min fotpall som träningsredskap, jag använder den ändå inte till fotpall. Den är klockren för den går att ställa i hur mycket lutning man vill och sen är det bara att köra.

På jobbet drar de på min lilla avdelning i ett gummiband varje dag klockan två så då har jag satt det som träningstid för mig också. Jättebra för då blir det av att jag gör dem! Vardaglig träning för att stärka upp vaderna helt enkelt! :) Det gäller bara att vara kreativ, hitta bra lösningar till att göra det som man måste för att hålla kroppen hel.

Nicki Minaj i lurarna




Energi :)

Ibland undrar nästan jag också var all energi kommer ifrån. Jag sov högst fem timmar till igår och typ tre inatt. Jag har jobbat idag och sen cyklat till Friskis för ett Spinning Puls Distans-pass och sen cyklat hem. Jag är trött nu dock. Jag är nästan så så att jag "skulle vilja ha en kram"- trött:P Men ikväll ska jag nog försöka komma isäng onaturligt tidigt för att vara mig. Ska bara äta lite och lugna ner mig så ska jag nog tvinga mig till kojs sen.

Spinningpasset gick faktiskt grymt bra! När vi fick gå upp på rött så pressade jag verkligen mig hela vägen för att hålla mig bra. Jag har sagt det förr, men sjukt svettig blir man av spinningen, idag i synnerhet. Varför är det nästan så att de pass som går bäst är de man inte är jätteladdad för? De pass man är astaggad för och jättsugen och vill massor, där går jag ju in i väggen på en gång känns det som, och man blir besviken för man kände sig stark. De gånger när man är jättetrött eller kanske inte alls så motiverad så kommer liksom hornen fram efter 2 minuter och man kör utav bara satan. Gillar! :D

Min energi kommer ifrån att jag vill vara glad, jag vill må bra och jag vill vara aktiv. Visst, jag skulle också kunna ge efter och sitta i soffan hela kvällarna, och göra det till en vana som jag skulle trivas med. Men jag vill inte vara sån, så därför väljer jag att ta mig i kragen och göra nåt vettigt (enligt mina ögon) av min tid istället. Sträva efter att utvecklas på fler sätt. Alla har VALET att skapa mer energ, det är jag helt övertygad om! :) Sen är det bara att ta den vägen där man själv vill hitta sin energi, alla gillar ju kanske inte just träning. Men gör det som DU mår bra av, hitta din energikälla och lev av den! :)

Varje dag är en del av framtiden, nutiden och sen dåtiden. Ta tillvara på den och lev ditt liv som du önskar!

Puss på er!

Önskelista!


Dessa saker vill jag ha!!! Jag älskar STADIUM och jag älskar SOC! Å nu har de massa snygga färger, jag vill bara ha ALLT! Det som antagligen kommer hamna i min garderob ganska snart är löpartröjan i mitten och sen sportbikinin, så jag ska kunna simma lite inför Vansbrosimmet! Dessa två är prio ett! :) Å sen vill jag ju vara snygg till Lidingöloppet också så blir nog kanske allt! Jag skulle lätt kunna shoppa upp hela min lön där!

ME WANT EVERYTHING!!!

Läckert ;)



Jag sa ju tidigare att jag skulle läga upp bild på den läckra outfiten här om dagen och här kommer den. Billabongskjorts över löpartajtsen och sen benvärmare till det. Benvärmarna syns inte så mycket men de är där. Kanske inte ser jättekonstigt ut eftersom allt ändå harmonerar lite men ändå. Det är faktiskt en bra kombo när man vill vara lagom klädd vid ca 5-10 grader tycker jag. Slipper man bli kall om baken och så får vaderna lite extra värme :)

v.16

Måndag: Spinning Puls Distans 60 min + 15 min styrka
Tisdag: Löpning intervaller 10 km
Onsdag: Spinning Medel 60 min + 40 min styrka
Torsdag: Löpning 9 km
Fredag: VILA
Lördag: Löpning 10 km
Söndag: VLA

Förmiddagsjogg



Idag tog jag mig ut till Björnöspåret för att springa milen. Jag kom fan inte in i andra andningen förren efter 6km... och ur andra andningen igen efter 7km hahaha. Det va tungt idag. Funderade efter vägen om jag verkligen skulle ta milen, men är glad att jag ändå tog mig runt. Blev en tid på 59.32. Under timmen iallafall och det får jag va glad för. Det är ju lite direkt plant där heller. Gick kanske en minut efter en jättebrant backe, annars hade jag löpsteg hela tiden. Skönt att komma ut! Och det är ju långt till Vasastsafetten och Lidingö så än har jag gott om tid att träna upp mig!

Löpvända i blåsten



Idag va jag inte så sugen på att ta mig ut och springa kan jag erkänna, dels för att det va kallt och blåsigt och dels för att jag var lite trött. Det blev nämligen ett spontant spinning medelpass på Rockis igår. Hehe, kom dit två minuter innan passet började, hejja hejja :P Sen vill jag hinna löpträna tre ggr/veckan och jag behövede lite luft som bara sitter inne på ett kontor hela dagarna så jag tog mig ut ändå! :)

Det är förresten tur att det inte är skönhetstest haha. Med benvärmare och sen billabongskjorts utanpå löparbyxorna för att inte frusa om rumpestumpen;) Kanske kommer upp bild sen men nu måste jag sova!



Testade runkeeper för första gången. Det gick bra! Värre var det med spotify som bangade när jag va i Rocklundaskogen, kanske var det dålig täckning. Måste ladda ner massa offline. Blev iallafall 9km på 53 min. Galet med calorier den tycker att man förbränner btw.

I morgon blir det välförtjänt VILA för hela kroppen! Och moffa lite gottit! :D

Tips Intervallträning

Här är ett bra tips på löpträning! Liknande det jag gjorde igår men här är det alla intervaller 40 sek. Det är altså 4x4x40 sek intervaller. Kan apliceras på alla nivåer från nybörjare till vana löpare och det är ett jättebra sätt att få upp fart och springa snabbare än sin "bekväma fart". Mixa olika intervallpass, backträningspass och lite längre distanspass måste vara det bästa och jag törs säga att det faktsikt också är det :)


Löpning intervall

Idag applicerade jag spinningens intervallpass på mitt egna löppass på löpbandet bv. Jag sprang omvänd pyramid. Asbra! Såhär såg mitt upplägg ut:

5 min gång få igång benen
5 min uppvärmning jogg, tempo 11. (5,5min/km)

Intervall 1
5 x 2 min tempo 13 (4,6min/km)
5 x 1 min tempo 14 (4,5min/km)
5 x 40 sek tempo 15 (4min/km)

5 min nedjogg temop 9
5 min gång

Totalt 10km på 60 min. Känner mig nöjd! :)
Med tanke på att jag faktiskt gick 10 min och ändå gjorde milen på en timme! Det går frammåt!

Hos Sjukgymnasten



Jag va hos sjukgymnasten idag för mina vad/benhinneproblem :) .... Och kom ut med ett tejpat knä haha! :P Såhär va det, de kände och klämde på typ allt från knä till fot och dels så var jag kort i vadmuskeln (man ska kunna sitta ned på huk med rumpan rätt långt ned utan att lyfta hälarna och det vet ni som tränat med mig eller var hos Calle då vi provade det, att jag inte kommer långt innan jag trillar baklänges;)) och dels så hade jag lite instabila knän. Det vänstra var värst och att jag har mer ont i benhinnorna på vänster ben kan ha att göra med detta. Att jag var instabil kunde han också se på mina skor och inuti på sulan... Jag trampar liksom runt mer i ena skon än den andra. Fascinerande vad man kan se :) Därför provade de att tejpa knät för att jag skulle bli mer stabil när jag sprang idag.

Det jag är som GLADAST över är att jag fick klartecken att springa så mycket och ofta jag ville, så skulle han laga mig och de problem som kom på vägen!!! :D Så nu ska jag mosa på så får vi se då :)

Jag får springa jag får springa jag får springa!!! :D
Me happy!!!
(bara hoppas att de faktiskt kan laga om jag får asont sen bara :P)


Spinn puls distans



Idag provade jag på ytterligare ett för mig nytt spinnpass, spinn puls distans i spinnsalen på bv för Mats (samma kille som jag köpte racern av, Tack tack:)). Passet gick ut på att hålla pulsen konstant under en längre tid. Det är lite svårt för mig som inte fått full koll på min maxpuls än, men idag gick jag upp fem pulsslag och det kändes bättre, men kanske ev kan gå upp ett par till för att pressa mig lite till. När jag ligger på 85-88% i puls så känns det bra och jag får skönt flyt. Det är lite lustigt att bara ett par pulsslag kan få en att bli jättetrött. I slutet fick vi gå upp på rött och det käns direkt när man kommer upp över 90%. Krafterna tar lätt slut:P

Bra med passet var också att det var låtar med tydlig puls, tydliga taktslag så man väldigt lätt hamnar in i rätt takt, det är väldigt peppande och gör det lättare att spinna! DET gillar jag!

Det som är skönt med pulspass är att man får en indikation när man behöver trampa mer eller slå ner på takten. Man kan ju lätt tänka att, vafan vadå dra ner på takten?- orkar man så orkar man.. ja det är ju visserligen sant. Men man ska inte orka bara för stunden utan en längre tid så där är det ju lika viktigt att se till att pulsen inte rusar iväg som att se till att den inte tappas! Och det som är mitt mål, Halvvättern, är ju distans och inte sprint. Funderar faktiskt på att köpa mig ett ordentligt pulsband eller pulsklocka för att få bra koll på mig själv både vid cykling och löpning, lära mig vad jag ska ligga på för att få ut maximalt av kroppen, tror det kan vara en riktigt bra grej :)

Skepp å hoj! Det kändes härligt idag och kroppen känns bra! Trots att jag va bra trött i ben, skinkor och axlar sen igår! Imorn ska jag kolla upp mina problem med benhinnorna, återkommer om det! :)

Racer - check!



Nu ni! Nu har jag skaffat cykel till Halvvättern! :D Nu måste jag bara köpa till lite andra grejer som ny sadel, cykelskor och så är saken biff! Istället för Elgigantens reklam "cykel på köpet" Så kör jag istället på "CYKEL I KÖKET"! Lite osmidigt måste jag säga, med tanke på att det är för mycket med bara en golfbag där!:) Haha, men what to do :P Ska försöka hitta något bättre ställa att ställa den på sen, men just nu så har jag varken lås eller plats någon annan stans och i cykelförådet tänker jag inte ställa den! Hoppas på fint väder nästa helg så man kanske kan ut och provköra då!  Wooop woop! :D

v.15

Måndag: Cirkelfys X 60 min. Golf 40 min
Tisdag: Spinning Intervall 60 min
Onsdag: VILA
Torsdag: Spinning Medel 60 min
Fredag: VILA
Lördag: IW 60 min + lite bålträning, Löpning 7,5km
Söndag: CGX 60 min

Dessutom helt VIT vecka!

Söndags CGX



Idag var det dags för CGX igen:) Var inte så jättepeppad innan vi började. Jag är alltid så på söndagar, jag kommer liksom inte igång helt och dessutom kände jag av benen lite sen löpningen igår. Flummade lite som vanligt på uppvärmningen, jag har så svårt att va närvarande då. Men sen när vi körde igång blev jag smärtsamt medveten om och inkastad i verkligheten jag befann mig i.

De är två ledare på passen för att en ska kunna gå in ifall man är ojämt antal men idag var det jämt antal vilket betydde att det va två stycken som turades om att skrika på en och peppa en. Kändes som att man nästan hela tiden hade någon som hade koll på en så det fanns inte en möjlighet till att "vila" en stund eller maska lite utan det va fullt ös hela tiden. Jag älskar när det blir så för det är liksom så lätt att dra ner lite på takten när "ingen ser" även om man alltid tränar för sin egen skull så blir det lätt så. Dessutom utmanades jag till att hoppa upp på största steppbänken eller vad det nu heter. Jag har aldrig vågat då jag är tokrädd för att slå i benen och trilla... PINSAMT jue. Emma finaste utmade sig också på det. Ingen av oss hade nog gjort det om inte ena ledaren hade funnits där och sagt, JO du ska ta stora och funnits som fallnät. Likaså på explosiva situpsen då ena ledaren stannade hela tiden med en på golvet och såg till att man gjorde sitt yttersta!

Man får verkligen ut så mycket mer, eller iallafall jag fungerar så, om man blir så utmanad och peppad som jag blev idag. ALL cred till ledarna idag! TACK! :D Och härligt jobbat Emma som tog sin CGX-oskuld idag! Bra jobbat tjejen!!! :)

IW och löpning

Idag startade jag morgonen på bästa sätt, med Emma i träningssalen 9.30. Indoor Walking stod på schemat och jag tog mig till och med dit i hopp om drop-in plats. Hade energi över hela dagen efter den starten. Så himla skönt att komma igång direkt och inte hinna såsa till något. Även om jag faktiskt har tränat ca 11 på lördagar i över ett år så kändes det här ändå snäppet skönare. Klockan tio startade även ett löppass långdistans ute som jag hade velat gå på men eftersom jag var på denna och inte visste hur jag skulle klara det så blev det inte så.

Vid fyra däremot drog jag ut till Björnön för att springa lite själv. Gick faktiskt riktigt bra. 7,5 km på 43 min. Sprang första 5 på 29.30 (minuten bättre än senast) och sen sista 2,5 på 13.5. Det blir totalt en snitt på 5.44min/km. Hade en bra löpardag, det va härligt, men jag hatar ändå Björnöns mördarbackar!!! Måste förstöka få i ett eller två pass löpning i veckan till bara, men det är svårt. Ett till MÅSTE jag få in för att få bättre flyt. Jag var dessutom lite seg i benen av IW:n så jag är supernöjd! :)

Torsdag och Spinning

Körde på på ett medelpass i spinnsalen på Rocklunda. Andra spinnpasset denna vecka, hejja hejja. Bra pass, kan jag tänka mig att gå på igen! Hade Emma med mig idag också :) Det är så kul, för det finns bara ett enda pass där jag typ svettas ovanpå händerna, och det är på spinning. Eller så är det så att man bara inte märker det så tydligt annars :)

Core workout





Hittade de här som jag tänkte att jag skulle prova, verkar bra!

Kondition vs styrka

Det är intressant hur kroppen och psyket funderar. Jag har mycket bättre pannben när det gäller styrkan än när det gäller att anstränga pulsen och lungorna. Jag har märkt att jag lättare ger upp när det blir jobbigt med kondisen. Kanske för att den är sämre... Hur som helst så har jag märkt att UNDER själva träningen så är träning där det är styrka skönare! Men efter ett pass med kondition så är det en skönare känsla av tillfredställelse än om man jämför med styrkepass. Det måste ju vara att man på nåt sätt tar ut sig mer på konditionen som gör att det är ett oskönare träningssätt men ett skönare resultat :) Vi får väl se, nu ska jag ju träna mycket mer kondition, så kanske blir det tillsut lättare och skönare än styrka??! Återstår att se :)

Träningsvärk - vila

Idag blir det vila för mig dela för att det blev så tajt om tid när jag kom hem. Dels för att jag fortfarande är såå stel i benen, oskönt är det! Och dels för att min nya telefon kunde hämtas på posten :D Onsdagen får istället innehålla återhämtning och uppbyggning för massa energi imorn! :D

Tisdagsspinning



Hehe, liiite träningsvärk jag har sen igår;) Mest i skinkor men även lite i låren, ryggen, sidan av magen och bröst. Tilltar mer och mer, och det är jobbigt att resa sig från en stol och det är lite småjobbigt att röra sig haha. Tänkte att jag skulle försöka röra på benen lite så de skulle må bättre så jag gick på Spinning Intervall. Denna spinning intervall är uppbyggt i uppvärmning, tre intervallblock och nedvarvning.

Intervaller
5x2 min tuff spinning, 5x1 min tuffare spinning, 5x40 sek tuffast spinning

Jag säger bara en sak. Det som tog mig igenom passet var pannben, pannben, PANNBEN. Med lite viljestyka kan man göra massor! Jag blundade och tänkte på Vätternrundan, hade mitt mål i sikte och cyklade av bara satan. Eller iallafall så pass mycket min kropp förmådde:P Nästan så strechingen var värst. Fick ju knappt över ena benet över det andra när man skulle strecja skinkorna hahaha! :P Myyyys ;)

Cirkelfys X på Friskis

Idag var det ett extrainsatt Cirkelfyspass på Friskis med det härliga X:et efter! Xtra mycket, Xtra jobbigt och Xtra ROLIGT!!! Älskar varkligen när det är såna jippo-pass! Tyvärr idag så hade jag käkat lite för nära inpå så jag höll på att kräkas haha! Det hämmade lite + att pannbenet svek lite idag, men det är ju så KUL på såna pass! Jag och Emma gav gärnet! Mycket för hela kroppen. Vid ett ställe så var det nästan BARA armar, det kändes!

Kanske skulle förklara vad det va för pass för er som inte vet:) Det är ett Cirkelfyspass med 20 övningar istället för 10 som vanligt! Det är ETT varv istället för TRE. Varje Station består alltså av två övningar. Man stannar i samma zon i 2 minuter. 30x4. Allstå 30 sek på ena övningen och 30 sek på andra övningen i två omgångar, innan man flyttar vidare till nästa station. Totalt 41 min intensivträning inklusive två stycken 30 sekunders vila. Därefter var det en bonusövning precis som på HIT-passen. Idag var det tre minuter i par om två. Jag gör 10 armhävningar medans Emma gör tuckjumps och sen skiftar man. Riktigt jobbigt! Loooove it! D

Premiärsvingen



För er som inte vet så spelar jag golf på somrarna och idag var jag ut till Hälla GK för att testsvinga för första gången i år. Alltid lika nervöst för om det öht ska gå, eller om det ska skita sig helt! Jag kunde iaf slå och tur va väl det! :) Det är verkligen såå härligt att stå på rangen med musik i öronen och bara svinga. Det är lugnande och energigivande! :D

Påskhelgen

Efter en vecka med många hårdare pass kände jag att kroppen skulle få vila lite nu över påsken. Här och här (på min privata blogg) har ni lite bilder från dagen så jag var påskkärring:P Körde ju två pass på skärtorsdagen och sen ingen på långfredagen, kroppen ville inte något. På påskafton följde jag med och sällskapade min vän som gör Fitnessfighten denna månad och gjorde hennes pass på lite drygt en timme. Faktiskt ett bra upplägg jag gillade det. Om man inte har tränat något innan, vilket detta ändå riktar sig mest till, så är det inte ett skitenkelt träningsschema även om man såklart kan ta lätta vikter. Det krävs ändå lite vilja för den som är otränad att ta sig igenom så hejja alla de som gör det! Ni är så duktiga!!! :)

Påskdagen blev det också vila eftersom jag var ute och förfriskade mig lite på påskafton och det är ju inte en bra kombo även om jag inte var bakis. Så jag lät bli.

Idag tänkte jag ta mig ut till rangen en sväng och provslå för första gången i år! Får se hur det går :P Sen måste jag hinna hem och käka lite för att sen ta mig iväg till ett extrainsatt cirkelfys-pass på Friskis, ska bli så kul! :)

Hur har er påskhelg varit? :)

V. 14

Måndag: Spinning puls 60 min
Tisdag: F&S HIT 60 min
Onsdag: Spinning intervall 60 min
Torsdag: Indoor Walking 60 min. Löpning 5km.
Fredag: VILA
Lördag: Styrketräning 70 min
Söndag: VILA

Lite mer än tänkt :P

Dagen blev inte riktigt som jag tänkt mig, och det slutade med dubbelpass!!! Jag hade funderingar på att gå på IW eller ev på Spinning, men hade egentligen tänkt ta mig ut och springa idag. Två av mina killkompisar brukar springa och jag ville hänga på dem... men de brukar ta sig ut så jag inte hinner med, då jag inte hunnit sluta jobba än. Hur som helst så hade jag bokat mig på IW och precis när jag tänkte boka av mig så strulade det till sig på jobbet och jag inte hann boka av, så det var bara att ta sig direkt efter jobbet och dit!:P Lite snärjigt blev det eftersom det startar en halvtimme efter jag slutar! Det var som sagt ett härligt pass och kändes gött i kroppen, och även att jag varit på två spinningpass och ett HIT-pass tidigare i veckan.

När jag precis va klar fick jag mess av Calle att de skulle till björnön och frågade om jag skulle med, så jag tänkte i 5 minuter, sen sa jag OK! Jag cyklade hem från gymmet (aj i benen), bytte till torra kläder, tryckte lite kvarg och bär och blev upphämtad. Sprang 5km på 30,29 (en timma efter 60 min IW). Inte så bra tycker ni kanske, men då vill jag bara säga att jag inte har sprungit direkt på nåt år + att jag va lite småtrött efter IW:n ch allt annat! Backarna höll på att ta död på mig som vanligt. I sista backan så räckte pannbenet inte till =( för jag hade nog redan ställt in mig på att jag inte skulle orka hela innan jag började, så klart att det inte gick då. Jag är iallafall stolt! =) Måste dock erkänna att jag är rätt trött i kroppen nu. Sitter och myser i soffan men känner hur det liksom ömmar i benen trots att jag inte ens rör dem haha! Känns även i magen och ryggen!

I morgon bitti är det ett extrainsatt cirkelfys-pass som jag jättegärna vill gå på. 100 pers och Ledarmix. Brukar vara riktigt kul!!! Med det är fullbokat så jag får se imorn om det släpps någon som jag kan norpa, annars blir det nog träningfri dag för mig, för det känns som en bra idé också :)

Indoor Walking



Idag provade jag, för mig, tredje nya passet denna vecka. Efter två spinningpass var det idag dags för att prova IW - Indoor Walking på Friskis. Det har inte blivit av att jag har provat det eftersom jag bara har haft gymkort tidigare, men efter att jag skaffade All-kort i veckan så har jag hunnit med tre stycken nya pass faktisk! Yey! Love it:) Jag blev härligt svettig och personligen tyckte jag att det tog väldigt mycket nere i ländryggen. Och det kändes som bra bålträning också och inte bara ben som man lätt kan tro! :)

Indoor walking är ganska så ny träningsform på friskis som jag skulle beskriva som spinning fast med crosstrainingmaskiner. Såhär beskriver de själva träningen:

Indoor walking är en enkel konditionsträning som alla kan vara med på. Kliv bara upp på "Walkern", greppa styret och börja gå! Hela kroppen engageras och du blir skönt svettig. Belastning, utgångsställning och tempo varieras under träningen, men grundkänslan är som att svävande jogga i en lätt uppförsbacke. I passet växlar du sedan mellan att greppa styret eller de två stavarna som pendlar på var sida i takt med dina steg. Du jobbar också fritt med armarna i vissa avsnitt och tränar då extra din hållning, balans och bålstyrka. Belastningen styr du med ett litet reglage, vilket gör träningen precis så lättsam eller tuff som du önskar.


Det är absolut ett pass som jag skulle rekomendera! Det är en behaglig träningsform skulle jag säga trots att det är stärkande och man blir svettig!

Under uppbyggnad

Bloggen är under uppbyggnad, snart ska den nog vara fixad och igång! :)

Spinning - intervall

Idag har jag då även provat spinning intervall. Riktigt kul även om jag egentligen inte tyckte att ledaren var så rolig och musiken halvbra. Vi körde på bra jag och Emma. Och det är så himla kul med mål. Just nu tränar jag ju för att nå ett visst mål, dvs vara bra förberedd inför Halvvättern och Lidingö15. När vi körde sista intervalen på sista nivån så va jag rätt trött men vred upp motståndet och tänkte "halvvättern, måste klara halvvättern, det här är inget mot halvvättern" Det är mitt mandra när jag är på spinning och det är jobbigt, jag kan öka och hitta styrka i att veta att jag tränar mot ett visst mål, konkret och mätbart! :) Kommer nog åter nog återkomma till det mantrat här många gånger fran till juni ;) Weeehoooo! :D

HIT me hard

Idag blev det ett HIT-pass på friskis! Gött! :) Ganska mycket för bål och axlar. Nytt var också att de körde lite små korta löpintervaller på ena stationen, det gillade jag! Och jag äslskar att de inte hade med björngång på någon av stationerna, för jag HATAR det! ;)

Spinning - puls

IDAG har jag börjat min satsning på riktigt inför HALVKLASSIKERN! Känns jävligt bra faktikst. Jag är motiverd, taggad och sugen på att göra detta bra, och jag inser att det krävs en hel del arbete från min sida. I strävan efter att nå mina mål har jag idag alltså provat spinn-puls. Jag har gjort skivstång-spinning en gång och då är enda gången jag har suttit på en spinningcykel. Nu har jag haft tre grymt bra träningsdagar med mycket ork och pannben, riktigt stolt faktiskt:) Löpningen/backträningen i lördags, CGX igår och spinningen idag! Avslutade med lite magträning efter spinningen också. Innan jag juni har ska jag ha kört på intensivpassen! Just nu (peppar peppar) flyter träningen på och jag tycker att det är riktigt kul. Inte en "måste-känsla" eller jobbigt om jag skulle hoppa träningen en dag. Jag tror att jag har hittat en skön balans :)

V.13

Måndag: VILA
Tisdag: F&S HIT 60 min
Onsdag: PW 60 min, försök till löpning
Torsdag: Cirkelfys 60 min
Fredag: VILA
Lördag: Löpning 37 min backträning
Söndag: Cirkelgym X 60 min

Söndag



Söndag idag mina vänner! Va på ett grymt CGX-pass! Riktig svettapa blev jag! Jag tror jag har mig ett nytt favvopass :) HIT får hoppa ner på andraplats. Älskar att det är så hög puls hela tiden! Sen är det ju såklart som med allt annat att det blir så jobbigt som man gör det, och idag tyckte jag att jag mosade på riktigt bra! Älskar känslan när man är klar och det blir ett skönt lugn över kroppen, energin flödar! Passade på att förnya mitt kort idag också för att kunna boka saker på nästa vecka. Denna gång blev det ett ALL-kort. Så nu Emlan får du sällis på andra pass, nu slipper du inte mig;) Ska försöka gå på minst ett spinning-pass i veckan nu också. Kommer lägga om min träning lite för att rikta in mig på halvklassikern. Det betyder mycket mer kondition och mindre styrka. Det är ett måste. Cyklingen är ju först ut så där måste jag lägga krut. Bygga upp cykelmusklerna men också löpningen. Så den som vill hänga med och spinna med mig eller kan tipsa om vilka pass som är bra så är ni såå välkomna! :D

RSS 2.0